Geef je sportspullen een nieuw thuis! 👕

Past je sportkleding niet meer? Zijn de kinderen uit hun voetbalschoenen gegroeid? 👟 Of ligt die hockeystick al een tijdje ongebruikt in de kast? Gooi deze spullen niet weg, maar geef ze een tweede kans! In aanloop naar de allereerste Sportspullenmarkt van @sportbedrijfdrachten, die op zaterdag 26 oktober plaatsvindt in het Sportcentrum Drachten, wordt sportkleding- en materiaal ingezameld om mensen met een kleine beurs te helpen sporten. 

Wij zorgen graag goed voor het milieu, en voor elkaar. Daarom helpen wij als Drachtster Lyceum graag mee. 

Van 26 augustus tot 30 september kun jij je spullen inleveren bij verschillende locaties in Drachten. Ook bij ons kun je je spullen kwijt, vanaf 16 september. Kom je ze langsbrengen? Het inzamelpunt is bij de gymzalen.

Lees hier meer over de inzamelingsactie en de markt: www.sportbedrijfdrachten.nl/sportspullenmarkt

Is je schrift onverwachts vol? Je geo verdwenen op de dag van een toets?

Dat is erg vervelend, maar het kan iedereen een keer gebeuren.  Maar geen paniek, want vanaf 17 september kun je bij de balie tegen kostprijs een aantal basis-schoolartikelen kopen!  Denk aan schriften, pennen, potloden en geodriehoeken.  Doe er je voordeel mee…..geen vervelende discussies meer met docenten,  geen ”materiaal vergeten” in Magister, en vooral……. ontspannen & voorbereid  de les of toets in!!

Schoolconsulent Carins

Ik help jou op weg als het zelf even niet lukt.

Wij zijn Gerbrig Reitsnna en Alyanna NoIles. Wij zijn aan jullie school verbonden vanuit Carins. Zijn er moeilijkheden thuis of op school of zit je niet lekker in je vel? Misschien wordt je gepest, voel je je angstig, verdrietig of merk je dat je schoolresultaten achterblijven. Soms weet je niet precies wat er aan de hand is, maar maak je je wel zorgen om jezelf of om een ander.

Wij zijn er om samen met jou een passend antwoord te vinden door te luisteren en mee te denken. Dit doen we door tips, adviezen of ondersteuning te geven. Ons advies is altijd vrijblijvend, er zijn geen
kosten aan verbonden.

Op donderdagochtend in de even weken is een van ons te vinden van 11:00 uur tot 12:00 uur in het eerste kamertje van de Zorglaan (achter de stilteruimte).

Loop gerust bij ons binnen!

Openingstijden boekenzolder

De boekenzolder is open tijdens de 1e pauze, dus van  10:10-10:30 en van 11:00-11:20. Voor vragen over je boekenpakket kun je de QR-code gebruiken die bij de balie op het prikbord hangt.

De volgende boeken zijn momenteel niet of zeer beperkt leverbaar:

HV 3 – Methode M burgerschap L 3hv
HV3 – Praktische Economie MAXH3 – Aardrijkskunde
H4 – Aardrijkskunde De Geo (ISBN 2117 en 2124)
H4 – Beco Financiële Zelfredzaamheid (ISBN 0991)
V4 – Engels Open World (small en big)
V4 – Beco Lesbrief Levensloop 
H5 – Engels Open World (small en big)
V5 – Natuurkunde beide Polaris-boeken 
V5 – Beeldende Begrippen (ISBN 1666)
V5 – Economie lesbrieven
V5 – Engels Open World (small en big)

Mocht je een of meerdere van deze boeken missen, neemt het boekenfonds contact met je op.

PWS-dag donderdag 5 september

Beste examenleerlingen,

Donderdag 5 september trappen we weer af met het profielwerkstuk. VWO 6 wordt om 8:30 verwacht in de mediatheek met een opgeladen chromebook. HAVO 5 verwachten we om 9:20 in de mediatheek eveneens met een opgeladen chromebook. De dag eindigt rond 15:15.

Tot donderdag, 

Marja Bosveld en Michelle Mollema